Istoric SpoChan

SpoChan, cunoscut și sub numele de Chanbara, este o artă marțială tradițională japoneză ce are o istorie impresionantă și o influență semnificativă în cultura niponă.

Termenul "SpoChan" este o abreviere a cuvintelor "sport" și "Chanbara", și se referă la o formă modernă și competitivă a acestei discipline vechi. Originea SpoChan se întoarce în perioada feudală a Japoniei, în jurul secolului al XII-lea. La acea vreme, Samuraii, luptătorii nobili japonezi, foloseau săbiile ca principală armă în războaiele și duelurile lor. Aceste lupte cu sabia erau numite "Kenjutsu" și erau adesea însoțite de un cod moral strict cunoscut sub numele de "Bushido". Samuraii se antrenau neobosit pentru a-și îmbunătăți abilitățile cu sabia și pentru a deveni luptători desăvârșiți.

Odată cu trecerea timpului, secolele XVII și XVIII au adus cu ele o perioadă de relativă pace în Japonia. Aceasta a dus la o schimbare în folosirea săbiilor, care au devenit mai mult un simbol al statutului social și al tradițiilor samurailor. Astfel, o nouă formă de artă marțială a apărut, numită "Kendo". Kendo a păstrat elementele esențiale ale Kenjutsu, dar a devenit mai mult un sport și o cale de disciplină mentală, în care participanții folosesc săbii din bambus și echipament de protecție. Cu toate acestea, dorința de a recrea luptele samurailor cu săbii reale nu a dispărut. Așa a apărut SpoChan, care a devenit popular în special printre tinerii japonezi pasionați de cultura samurailor și de filmele de acțiune.

SpoChan a fost dezvoltat în anii '70 și '80, și combină elemente din Kendo și arte marțiale tradiționale cu un set de reguli și echipament modern. SpoChan implică folosirea unor săbii speciale din plastic sau spumă și a unui echipament de protecție adecvat. Participanții își arată abilitățile în lupte simulată, respectând reguli stricte și siguranța celor implicați. SpoChan a evoluat într-un sport competitiv și atrăgător, fiind organizate turnee și campionate la nivel național și internațional. În prezent, SpoChan continuă să fie practicat și să fie o sursă de inspirație pentru tinerii japonezi. Acesta a evoluat și s-a răspândit în alte țări, inclusiv în România, unde pasionații de cultura japoneză și arte marțiale își găsesc plăcerea.

In prezent clubul nostru After School Karate este afiliat la Federatia Internationala de Sport Chanbara.

Antrenori SpoChan

Popescu Sorin

Certificat ca antrenor in Sport Chanbara (SpoChan) - nr.10628 din 03.09.2018
eliberat de SNFPA Bucuresti


Certificat de instructor

Popescu Alina

Certificatã ca antrenor in Sport Chanbara (SpoChan) - nr.10620 din 31.08.2018

eliberat de SNFPA Bucuresti


Certificat de instructor

Contact

+40 735 012 297

Luni - Vineri : 12:00 - 21:00

afterschoolkarate@yahoo.com

© 2022 by AF for After School Karate